La Mata
Residentie Aqua Nature staat in La Mata. La Mata is het oudste vissersdorpje aan de Costa Blanca. Een typisch Spaans schilderachtig plaatsje op 40 km ten zuiden van Alicante en 3 km ten noorden van de badplaats Torrevieja. La Mata heeft een gezellig centrum met een diversiteit aan winkels. Rond het kerkpleintje vind je terrasjes waar je van heerlijke tapas, cerveza of sangria kunt genieten.

La Mata is bekend vanwege de mooie brede zandstranden en vanwege het gezonde klimaat. Dit komt door de afwezigheid van industrie in de gehele streek en de aanwezigheid van de zoutmeren van La Mata en Torrevieja. Hierdoor ontstaat een hoog jodiumgehalte in de lucht. In combinatie met een lage luchtvochtigheid en het zonnige klimaat maakt het tot één van de gezondste plaatsen van Europa.
Vanuit La Mata kan je heerlijk fietsen of wandelen. En binnen een straal van 20 km liggen 9 golfbanen op u te wachten!

Torrevieja
Op 3 km ten zuiden van La Mata ligt het stadje Torrevieja, ingeklemd tussen 2 zoutmeren. Opvallend is de prachtige boulevard met de mooie terrassen en palmbomen. Je kunt hier heerlijk langs de zee wandelen. En als je er nog niet genoeg van hebt kun je over de pier lopen. Deze pier is 2 km lang met aan de ene kant uitzicht op zee en aan de andere kant uitzicht op de vissershaven. Ook Torrevieja heeft net als La Mata een mooi breed zandstrand.

Uiteraard liggen in de buurt van La Mata een aantal mooie steden om te bezoeken. Zo is een bezoek aan Elche zeker de moeite waard. Elche is een mooi historisch stadje met prachtig aangelegde palmentuinen. En uiteraard mag een dagje Benidorm of Alicante niet ontbreken. Met de boot kan je vanuit Santa Pola naar het eilandje Tarbarca waar je heerlijk kan snorkelen. En vergeet vooral niet het mooie binnenland van Spanje te bezichtigen. Op slechts 15 km bevind je je in de beroemde sinaasappel-, amandel- en citroenplantages.

Bereikbaarheid
La Mata is makkelijk te bereiken. Je vliegt op Alicante. Vandaar is het ca. 40 autominuten naar het zuiden rijden.